Persbericht Gemeente Breda 16 maart 2016

Nieuw ontwerp kruispunt Backer en Ruebweg-Emerparklaan

Breda wil de doorstroming van het verkeer op de Noordelijke Rondweg verbeteren. Daarom wordt het kruispunt van de Backer en Ruebweg en Emerparklaan aangepast.   In het nieuwe ontwerp krijgt de Backer en Ruebweg een derde rijbaan voor rechtdoorgaand verkeer en komt er op de Emerparklaan een extra rijbaan om rechts af te slaan naar de A16. De gemeente geeft het ontwerp voor het kruispunt vrij voor consultatie en reacties. Het ligt ter inzage van 21 maart t/m 1 april op Stadskantoor en de website van de Gemeente Breda.

Boaz Adank, wethouder Mobiliteit: “De Noordelijke Rondweg is een van de belangrijkste verkeersaders van Breda. En er komt steeds meer verkeer. Daarom wil ik nu investeren in het kruispunt van de Backer en Ruebweg en Emerparklaan. Dit voorkomt files en verkort reistijden. Bovendien vermindert het de uitstoot van schadelijke stoffen en geluidsoverlast. Zo houden we ook dit deel van onze stad leefbaar en bereikbaar.”

Uit onderzoek van bureau Royal Haskoning DHV blijkt dat het toevoegen van een derde rijstrook de  doorstroming van het verkeer sterk zal verbeteren. Het kruispunt wordt tijdens de zomervakantie aangepast. Zodra de exacte data bekend zijn informeert de gemeente hierover op www.breda.nl, via Twitter en Facebook. Gezien de breedte van de weg kan deze tijdens het werk deels open blijven, om afsluitingen en omleidingen te voorkomen. Voor het aanbrengen van een nieuwe deklaag is het wel nodig om het hele kruispunt een of twee weekenden af te sluiten.

Voorafgaand aan het werk aan het kruispunt werkt de gemeente van april tot juli al aan de Emerparklaan in noordelijke richting, vanaf de Backer Ruebeweg tot de kruising Moerlaken.

Bijlage: presentatie tekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *